مازندمجلس: رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت جزییات بودجهای وزارت بهداشت در لایحه بودجه سال 97 را تشریح کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در لایحه بودجه سال 97، میزان اعتبارات پزشک خانواده است و از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که کمک کنند تا این ردیف اصلاح شود و به 2000 میلیارد تومان برسد.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت افزود: از بودجه کل کشور 65 درصد سهم هزینهها، 14 درصد مربوط به تملک داراییهای سرمایهای، هفت درصد مربوط به تملک داراییهای مالی و 14 درصد هم مربوط به درآمدهای اختصاصی دولت است. در لایحه بودجه 97، بودجه وزارت بهداشت که شامل دانشگاههای علوم پزشکی، اعتبارات عمومی و ردیفهای ستادی است، حدود 22 هزار و 500 میلیارد تومان پیشبینی شده است. همچنین عمدتا در دانشگاههای علوم پزشکی کل کشور به طور متوسط حدود 17 درصد رشد اعتباری داریم و این رشد با این نگاه بوده است که رشد حقوق و مزایا در سال آینده و کسری که در برخی دانشگاهها وجود داشته تا حدی جبران شود.
ابوالحلاج با بیان اینکه در لایحه بودجه سال 97 در ردیفهای ستادی وزارت بهداشت رشدی نداشتهایم، ادامه داد: به طوریکه میزان ردیفهای ستادی وزارت بهداشت 5000 میلیارد تومان بوده و برای سال 97، 5100 میلیارد تومان پیشبینی شده است. در مجموع اگر سازمان بیمه سلامت را هم به عنوان دستگاه وابسته وزارت بهداشت در نظر بگیریم، میزان اعتبارات جاری ما در لایحه بودجه سال 97، نزدیک به 11 درصد رشد داشته است.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت با اشاره به اعتبارات پیشبینی شده برای طرح تحول نظام سلامت، اظهار کرد: اعتبارات طرح تحول نظام سلامت شامل دو ردیف یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و هدفمندی یارانهها است. بر این اساس در مجموع 4600 میلیارد تومان از ردیف یک درصد ارزش افزوده در سال 97 سهم بودجه وزارت بهداشت است که 3200 میلیارد تومان از آن اعتبار جاری و 1400 میلیاردش هم اعتبار عمرانی است که ما این دو را در حوزه طرح تحول استفاده میکنیم. همچنین 50 درصد از اعتبارات جاری این ردیف برای ارائه سطح یک خدمات و 50 درصد دیگرش را برای نظام ارجاع یعنی سطح دو و سه استفاده میکنیم.
ابوالحلاج با بیان اینکه از طرفی امسال سهم سلامت از درآمد هدفمندی یارانهها کاهش یافته است، ادامه داد: به طوریکه رقم درآمدی آن برای سال 96، 4800 میلیارد تومان بود، اما در سال 97، میزان آن به 3700 میلیارد تومان رسیده است. بنابراین در این ردیف با 23 درصد کاهش مواجهیم. البته عملکرد این ردیف اعتباری برای وزارت بهداشت در چند سال اخیر به شدت پایین بوده است و از این محل، فقط در سال گذشته مبلغی بالغ بر 865 میلیارد تومان دریافت کردهایم. بنابراین ردیف هدفمندی تاکنون برایمان کمک قابل توجهی در پی نداشته است.
وی با بیان اینکه مجموعا اعتبارات وزارت بهداشت با احتساب سازمان بیمه سلامت به صورت ریالی 3400 میلیارد تومان افزایش داشته است که هشت درصد میشود، درباره گره خوردن اعتبارات وزارت بهداشت به منابع پایدار، گفت: بخش عمده و اصلی منابع وزارت بهداشت از محل منابع بودجه عمومی دولت حاصل میشود و منابع عمومی دولت که مصوبه قانونی دارد، به نوعی جزو منابع پایدار قرار میگیرد. حال موضوعی که درباره گره زدن اعتبارات وزارت بهداشت به منابع پایدار مطرح میشود، این است که منابع را به ارزش افزوده وصل کنیم. البته تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. در محافل این موضوع اینگونه طرح میشود که منابع وزارت بهداشت مستقیما از ارزش افزودهای که دولت وصول میکند، تامین شود که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
ابوالحلاج درباره میزان اعتبارات حوزه بهداشت و برنامه پزشک خانواده نیز گفت: یکی از مشکلات ما در لایحه بودجه سال 97، میزان اعتبارات پزشک خانواده است. متاسفانه در سال 96، اعتبار پزشک خانواده 1000 میلیارد تومان کاهش یافت که ما را به شدت دچار مشکل کرد؛ چراکه پیشبینی شده بود که حاشیه شهرها و مناطق محروم از این محل مورد ارائه خدمت قرار گیرند. متاسفانه امسال هم تغییری در منابع پزشک خانواده رخ نداده و کماکان اعتبار آن برای سال 97 همین 1000 میلیارد تومان است. ما از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که کمک کنند تا این ردیف اصلاح شود و به همان 2000 میلیارد تومان برسد.
وی با بیان اینکه نگاهمان در اجرای طرح تحول نظام سلامت به همه منابع اعم از ارزش افزوده، هدفمندی، درآمدهای وصولی از بیمهها و... است، اظهار کرد: حال اگر چرخه بیمهای ما اصلاح و پرداختها به موقع انجام شود، با همین ردیفهای بودجهای هم که در اختیارمان است، اساسا فکر نمیکنم طرح تحول با مشکلی مواجه شود.
منبع : نامه نیوز